Еколого-освітня стежка “По Дубині”

Традиційно прихід весни й тепла для працівників НПП "Гуцульщина" є часом активного благоустрою території та підготовки до прийдешнього рекреаційного сезону. Напередодні Міжнародного дня лісу, працівники відділу рекреації здійснили обстеження еколого-освітньої стежки "По Дубині".

Маршрут, протяжністю близько 4 км, розташований на території Старокутського ПНДВ НПП "Гуцульщина". Найбільш цікавою екостежка «По Дубині» є ранньою весною, адже в цей період вздовж маршруту квітують численні первоцвіти, зокрема і ті, що занесені до Червоної книги України - білоцвіт весняний та шафран Гейфеля.
З метою попередження знищення унікальної флори працівниками встановлено інформаційні таблички про заборону зривання первоцвітів.
Національний природний парк "Гуцульщина" запрошує на цвітіння перших весняних квітів. Неповторність, природна витонченість та краса, свіжий ковток повітря після довгої зими, невимовне естетичне задоволення - це все ви відчуєте опинившись серед безкрайної галявини первоцвітів.
Унікальні килими зіткані з білоцвіту весняного, шафрану Гейфеля, анемони дібровної, пролісків та інших весняних квітів можна спостерігати відвідашви еколого-освітню стежку "По Дубині".

Білоцвіт весняний та шафран Гейфеля, внесені до Червоної книги України, тому наполегливо просимо вас милуватись рослинами в природі і стриматись від спокуси зірвати їх для букета. Зривання первоцвітів занесених до Червоної книги України заборонено та карається Законом України.

Новини

Фотоконкурс “Моя мальовнича Косівщина”

Косівщина чудова і неповторна…розкажіть про неї свою історію. До Всесвітнього дня туризму Національний природний парк “Гуцульщина” оголошує фотоконкурс “Моя мальовнича Косівщина” Для кого: учнівська молодь 5-9 класів Термін проведення: 9-26 вересня 2024 р. Тематика: фото, які на думку автора відображають мальовничі, привабливі куточки Косівщини, відтворюють унікальність природних багатств, презентують Гуцульщини (архітектура, традиції, обрядовість, тощо). Вимоги: […]

  • Рекреація та відпочинок

Співпраці із Косівською громадою

В рамках співпраці із Косівською громадою, працівниками відділу рекреації розпочато знакування туристичного маршруту до скельного комплексу «Терношорська Лада». Маршрут знаковано зеленою маркою на білому фоні. Наступний етап робіт: встановлення вказівників напрямку руху та інформаційного стенду.  

  • Рекреація та відпочинок

Робочий візит

У рамках робочого візиту до Косова, НПП «Гуцульщину» відвідав начальника відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко. Зустріч відбулася у Науково-просвітницькому центрі Парку, який нині активно розвивається завдяки впровадженню різноманітних проектів, що фінансуються як державою, так і міжнародними донорами. Саме про проектну діяльність, як основу розвитку інфраструктури туризму в наш час, йшлося під час зустрічі. Також […]

  • Рекреація та відпочинок