Літній табір “Друзі природи” 2023

16-18 серпня в Національному природному парку «Гуцульщина» відбувався літній природничий табір «Друзі природи». В цьому році табір проходив під гаслом «Пізнавай. Мандруй. Досліджуй».
Впродовж трьох днів на учасників табору чекали мандрівки, квести, творчі заняття, спортивні змагання і все це в поєднанні з навчанням.
Так, щодня діти перебували на різних локаціях НПП «Гуцульщина». В «Маєтку Святого Миколая» табір стартував. Тут ми багато спілкувались про природу, її багатство, рослини і тварини, які зустрічаються в лісах. Відвідали кімнати будиночку Миколая, позмагались у квесті. Наприкінці дня учасників табору привітав Святий Миколай та директор Парку Юрій Стефурак, вручивши дітворі кепки з логотипом табору.
Наступного дня нас чекала мандрівка еколого-освітньою стежкою «На полонину Росохата». Учасники табору побачили як ведеться полонинське господарство, посмакували традиційну сирно-молочну продукцію. Із полонини відкриваються чудові краєвиди на навколишні вершини, тож не обійшлось без невеличкого уроку географії. Цікаво та пізнавально провели час біля рекреційних будиночків НПП «Гуцульщина». Досліджували та знайомились з природніми об’єктами під час гри.
Третій день присвятили творчості – провели арт-терапію природніми матеріалами. Діти із захопленням створювали свої малюнки, кожен з яких був індивідуальний та відображав настрій учасників. Згодом відвідали капличку Матері Божої в урочищі Скалка та помандрували до джерела на Баланівці.
Кожен таборовий день – це була захоплююча мандрівка територією НПП «Гуцульщина», де діти змогли проявити свої здібності та повчитись нового.
Дякуємо ЗСУ за можливість працювати.
Табір «Друзі природи» відбувся за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства в Україні

Новини

Фотоконкурс “Моя мальовнича Косівщина”

Косівщина чудова і неповторна…розкажіть про неї свою історію. До Всесвітнього дня туризму Національний природний парк “Гуцульщина” оголошує фотоконкурс “Моя мальовнича Косівщина” Для кого: учнівська молодь 5-9 класів Термін проведення: 9-26 вересня 2024 р. Тематика: фото, які на думку автора відображають мальовничі, привабливі куточки Косівщини, відтворюють унікальність природних багатств, презентують Гуцульщини (архітектура, традиції, обрядовість, тощо). Вимоги: […]

  • Рекреація та відпочинок

Співпраці із Косівською громадою

В рамках співпраці із Косівською громадою, працівниками відділу рекреації розпочато знакування туристичного маршруту до скельного комплексу «Терношорська Лада». Маршрут знаковано зеленою маркою на білому фоні. Наступний етап робіт: встановлення вказівників напрямку руху та інформаційного стенду.  

  • Рекреація та відпочинок

Робочий візит

У рамках робочого візиту до Косова, НПП «Гуцульщину» відвідав начальника відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко. Зустріч відбулася у Науково-просвітницькому центрі Парку, який нині активно розвивається завдяки впровадженню різноманітних проектів, що фінансуються як державою, так і міжнародними донорами. Саме про проектну діяльність, як основу розвитку інфраструктури туризму в наш час, йшлося під час зустрічі. Також […]

  • Рекреація та відпочинок