Триває реалізація проєкту «Україна – Національний природний парк «Гуцульщина»

Співпраця із  Фондом «Пуща Ромінська» (керівник Яромір Краєвський/ Jaromir Krajewski) в рамках програми «Ми підтримуємо Україну - осінній набір 2023» за фінансування Фонду «Освіта для демократії» та Польсько-Американської Фундації Свободи.

У Національному природному парку «Гуцульщина» триває реалізація проєкту «Україна – Національний природний парк «Гуцульщина»: неформальна освіта з акцентом на місцеві природні та культурні ресурси, що реалізується у співпраці із Фондом «Пуща Ромінська» (керівник Яромір Краєвський/ Jaromir Krajewski) в рамках програми «Ми підтримуємо Україну - осінній набір 2023» за фінансування Фонду «Освіта для демократії» та Польсько-Американської Фундації Свободи.

Сьогодні, в рамках проєкту, відбулися заняття «Гуцульський кінь» для учнів Старокосівського ліцею. В рамках заняття діти дізналися цікаву інформацію про коней гуцульської породи, особливості їх утримання та використання, вчилися визначати вік коня, дізналися, як виготовляли воза і з яких частин він складається, почули та побачили давнє гуцульське сідло – тарницю. Також дітям було цікаво почути який зв'язок між розміром залізничної колії та використанням коней, навіщо брати у коней кров і чим їх можна годувати, а чим – заборонено чи небажано. Насамкінець учні зробили фото на пам'ять у фотозоні, присвяченій тематиці гуцульського коня, почули українські пісні, де згадуються коні.

Атмосфера заходу була веселою і невимушеною, всі відволіклися від тривожних думок та отримали масу позитивних емоцій і з нетерпінням очікують на наступні заняття в рамках проєкту.

Відзначимо, що демонстрація та використання тематичних експонатів, макетів, гучномовця є можливим завдяки реалізації проєкту та співпраці із Фондом «Пуща Ромінська».

Координатор проєкту Марія ПАСАЙЛЮК

Новини

Фотоконкурс “Моя мальовнича Косівщина”

Косівщина чудова і неповторна…розкажіть про неї свою історію. До Всесвітнього дня туризму Національний природний парк “Гуцульщина” оголошує фотоконкурс “Моя мальовнича Косівщина” Для кого: учнівська молодь 5-9 класів Термін проведення: 9-26 вересня 2024 р. Тематика: фото, які на думку автора відображають мальовничі, привабливі куточки Косівщини, відтворюють унікальність природних багатств, презентують Гуцульщини (архітектура, традиції, обрядовість, тощо). Вимоги: […]

  • Рекреація та відпочинок

Співпраці із Косівською громадою

В рамках співпраці із Косівською громадою, працівниками відділу рекреації розпочато знакування туристичного маршруту до скельного комплексу «Терношорська Лада». Маршрут знаковано зеленою маркою на білому фоні. Наступний етап робіт: встановлення вказівників напрямку руху та інформаційного стенду.  

  • Рекреація та відпочинок

Робочий візит

У рамках робочого візиту до Косова, НПП «Гуцульщину» відвідав начальника відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко. Зустріч відбулася у Науково-просвітницькому центрі Парку, який нині активно розвивається завдяки впровадженню різноманітних проектів, що фінансуються як державою, так і міжнародними донорами. Саме про проектну діяльність, як основу розвитку інфраструктури туризму в наш час, йшлося під час зустрічі. Також […]

  • Рекреація та відпочинок