Директор НПП «Гуцульщина» отримав міжнародну премію “Corona Carpatica”

Міжнародна премія “Corona Carpatica” присуджується щорічно на основі рішення конкурсної комісії за чотирма номінаціями, в тому числі з 2021 року вченим-екологам України та інших країн Європи, меценатам екологічних досліджень за системний внесок (книги, публікації на сторінках літературно-мистецьких, наукових, науково-популярних періодичних видань; організація мистецьких та природоохоронних акцій) у розвиток літературного, мистецького процесів на теренах Карпатського регіону, європейської культурної та природоохоронної співпраці.

Фундаторами премії, яка запроваджена з метою збереження і примноження культурних та природних цінностей Карпат, є Творча асоціація «Corona Carpatica», Карпатський біосферний заповідник, Карпатська асоціація національних парків та заповідників (ACANAP) (м. Татранська Ломніца, Словаччина), Міжнародна асоціація «Європейська мережа букових лісів» (м. Еберсвальде, Німеччина).

Вручення Міжнародної премії «Сorona Carpatica» здійснюється щорічно у візит-центрі Карпатського біосферного заповідника «Центр Європи»(с. Ділове Рахівського району Закарпатської області) під час Днів європейської спадщини в Україні.

Лауреати Міжнародної премії «Corona Carpatica» нагороджуються дипломами та пам’ятними бронзовими медалями.

Лауреатами престижної міжнародної премії з часу її заснування в номінації «Екологія» стали:

2021 рік – Томаш Вінніцкі, директор Бещадського національного парку (м. Устрікі Дольнє, Польща).

2022 рік – Іван Волощук, професор Словацького університету (м. Татранська Ломніца, Словаччина).

2023 рік – Маріо Броджі, директор Швейцарського федерального інституту лісових, снігових та ландшафтних досліджень (м. Вадуц, Ліхтенштейн).

26 вересня цього року у номінації «Екологія», на основі рішення конкурсної комісії, диплом і відзнаку премії вручено кандидату біологічних наук, директору Національного природного парку «Гуцульщина» Юрію Стефураку (м. Косів) – за вагомий внесок у збереження та вивчення природних і культурних цінностей Карпат.