Новини

  Всі
Очистити фільр
img

Реалізація проєкту «Україна: національні парки доступні для людей з обмеженими можливостями», що реалізується у співпраці із Park Krajobrazowy Puszczy Rominckiej (керівник Яромір Краєвський/Jaromir Krajewski)

У Національному природному парку «Гуцульщина» триває реалізація проєкту «Україна: національні парки доступні для людей з обмеженими можливостями», що реалізується у співпраці із Park Krajobrazowy Puszczy Rominckiej (керівник Яромір Краєвський/Jaromir Krajewski). Проєкт співфінансується Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії». В рамках проєкту тривають ремонтні роботи […]

  • Наукова діяльність
img

Реалізація меду

Національний природний парк “Гуцульщина” реалізує екологічно чистий та смачний мед з власної пасіки Святого Миколая. Пасіка розташована в с. Кобаки, поруч з науково-дослідним розсадником та лісом. Для бджіл тут справжній рай, тому наш пасічник збирає найсмачніший мед… Подбайте про своє здоров’я та встигніть придбати для себе баночку запашного, корисного та смачного меду. Замовити можна за […]

img

Захід присвячентй до Дня Весняного Миколая

9 травня – в Маєтку Святого Миколая НПП «Гуцульщина» відбулися заходи, присвячені Дню Весняного Миколая, коли християни східного обряду вшановують пам’ять перенесення мощей Святителя Миколая з Мир Лікійських у місто Барі. Святкове дійство розпочалося із молебню до Матері Божої з пасхальними особливостями, який очолив настоятель храмів Благовіщення Пресвятої Богородиці та Успіння Пресвятої Богородиці с. Пістинь […]

  • Рекреація та відпочинок
img

Пізнавальне заняття

Національний природний парк «Гуцульщина» відвідали здобувачі освіти 2-го класу Пістинського ліцею. У науково-просвітницькому центрі діти із захопленням слухали екскурсію кімнатами-музеями. Завітавши до Гуцульської світлиці взяли участь у майстер-класі з вибійки на тканині, а  в адміністративному корпусі діти відпочивали та весело гралися на території рекреаційної ділянки.

  • Еколого-освітня діяльність
img

Еко-заняття «Мертва деревина»

З учасниками шкільного ПНДВ Шешорської гімназії ім. Чорновола поговорили: Навіщо живому лісу мертва деревина? Звідки вона береться в лісі і для кого вона важлива? Що можна зробити для збереження лісового біорізноманіття?

  • Еколого-освітня діяльність
img

Екозаняття до Всесвітнього дня Землі

Працівники відділу еколого-освітньої роботи зустрілися із активними читачами міської бібліотеки для дітей м.Косів із здобувачами освіти 8 класу Косівського ліцею ім. М.Павліка. Активно обговорюючи чим ми можемо допомогти, а чим зашкодити нашій планеті діти створили власні екоколажі. Земля наш дім, тож берегти її є нашим обов’язком!

  • Еколого-освітня діяльність
img

Зустріч з учасниками міждисциплінарного семінару-практикуму для вчителів географії Івано-Франківської області

Завжди раді ділитися досвідом та презентувати багаторічні напрацювання. Відбулась зустріч з учасниками міждисциплінарного семінару-практикуму для вчителів географії Івано-Франківської області, які відвідали Науково-просвітницький центр НПП “Гуцульщина”. Працівники парку ознайомили освітян з науковими, рекреаційними та екоосвітніми напрямами роботи установи. Зокрема, гості оглянули експозиції виставкових кімнат природи, музейно-креативний простір “Гуцульська світлиця” та кінний центр “Гуцулик”.

  • Еколого-освітня діяльність
img

Відпочинок з НПП «Гуцульщина»

Науково-просвітницький центр НПП «Гуцульщина» відвідали відпочиваючі Державного закладу «Спеціалізований санаторій Косів», діти із Донецької області. Гості ознайомилися із кімнатами-музеями. Масу позитивних емоцій отримали від знайомства з кіньми.

  • Еколого-освітня діяльність
img

«День без уроків»

Де найкраще провести “День без уроків”? Звісно, ​​що у Національному природному парку “Гуцульщина”. На екскурсію, за новими знаннями про рідний край, до науково-просвітницького центру парку завітали здобувачі освіти Вербовецька Гімназія .

  • Еколого-освітня діяльність
img

Проект «Україна – Національний природний парк «Гуцульщина»: неформальна освіта з акцентом на місцеві природні та культурні ресурси

В рамках проекту «Україна – Національний природний парк «Гуцульщина»: неформальна освіта з акцентом на місцеві природні та культурні ресурси, що реалізується у співпраці із Фондом «Пуща Ромінська» (керівник Яромір Краєвський/ Jaromir Krajewski ) в рамках програми «Ми підтримуємо Україну – осінній набір 2023» за фінансування Фонду «Освіта для демократії» та Польсько-Американської Фундації Свободи протягом другої […]

  • Наукова діяльність
img

Всесвітній День Землі

Напередодні Всесвітнього Дня Землі Любов Глодова, науковий співробітник лабораторії екологічного моніторингу НВП «Гуцульщина» провела дослідницьку роботу спільно із вихованцями Косівського ЦДТ (здобувачами освіти Вербовецької та Микитинецької гімназії).

  • Наукова діяльність